Zijn stem door jouw stem heen

Bij het horen van Zijn stem komt alles tot leven. Licht breekt door en in de grillige woestenij komt orde. Leven ontspringt en kleuren ontstaan. Uit dode materie schept Hij nieuw leven, hoe groot en machtig is Hij, die Zijn stem laat horen. Hij was er aan het begin, Hij zal er aan het einde zijn. Hoeveel te meer is Hij er nu om Zijn stem te laten klinken. Om dorheid te verjagen en het land opnieuw te besproeien. Om leven te brengen, waar dromen zijn vervlogen. Één woord, één stem, het is meer dan genoeg voor het herleven van verloren hoop. Één woord, één stem, het is meer dan genoeg om wonden te sluiten.

In Genesis lezen we al hoe krachtig en almachtig de stem van God is. Toen Hij sprak ontstond er leven. Hij creëerde met woorden en schiep de aarde als een paradijs. Een paradijs vol leven, vol licht, vol kleur. Niets was half, niets was leeg, niets was gebroken, niets liep mank of uit de maat. Wat er toen gebeurde, weten we allemaal. Zonde kwam in het paradijs en gebrokenheid ontstond, maar Gods grootheid was niet overwonnen! Sterker nog door de gebrokenheid heen creëerde God een mogelijkheid waardoor Hijzelf voor eeuwig in ons kon komen wonen. Jezus gaf zijn leven, bracht verzoening, haalde ons terug uit de dood en vulde ons met eeuwig leven en de Heilige Geest, Gods Geest. En door deze daad is God dichter bij ons dan ooit. Misschien ervaar je dat (nog) niet altijd zo, maar het is wel een feit. Jij bent een tempel van de Allerhoogste (1 Korintiërs 3:16), God zelf woont in jou. Ik put vaak kracht uit deze waarheid. In welke situatie ik ook zit, ik weet dat God altijd bij mij en in mij is. Of ik dat nu ervaar of niet. Wat een geruststelling.

Naast dat God graag dichtbij je is en verlangt naar jou als persoon, wil Hij ook graag samen met je op weg. Hij wil samen met jou Zijn stem laten horen in deze wereld. En als we ons realiseren dat die scheppende stem die er in Genesis al was, door ons heen wil spreken en ook kàn spreken omdat Hij in ons woont, dan vult mijn hart zich met hoop en vreugde. Het betekent dat wij bij machte zijn om op te staan tegen ziekte, tegen onrecht, tegen depressie en dood. Misschien wel als eerste in ons eigen leven, maar ook in het leven van die ander. Wij zijn het zout van deze aarde en het licht van deze wereld (Mattheüs 5: 13-16). Geloof je dat? En als je het gelooft, durf je het dan aan om samen met God op weg te gaan? Zelf vind ik het heel vaak nog spannend, maar ik heb geleerd dat ik niet te groot over de opdracht moet denken en niet te klein over mezelf. Een simpel woord tegen de persoon naast je in de trein kan al leven brengen; een glimlach op het gezicht en een andere start van de dag. Wees je gewoon bewust van de invloed die je hebt om leven te brengen, te scheppen, te creëren en verschil te maken. Dan is de volgende stap al minder moeilijk.

Zijn stem wil maar wat graag door jou stem heen klinken. Misschien is dat nog een uitdaging, misschien borrel je van ideeën, maar ga het gewoon doen. En laat je bemoedigen door de glimlach op de gezichten om je heen.

Mattheüs 5:14 Jullie zijn het licht voor de wereld. Een stad die op een berg ligt, kan niet verborgen blijven. En als je een olielamp aansteekt, zet je er daarna geen emmer overheen. Nee, je zet hem hoog neer, zodat iedereen in huis licht heeft. Laat op dezelfde manier jullie licht schijnen voor de mensen. Laat hun de goede dingen zien die jullie doen. Dan zullen ze jullie hemelse Vader ervoor prijzen.

Heer, dank U wel dat ik mag weten dat U in mij woont. Dat U altijd dichtbij bent. Dank U wel dat U samen met mij op pad wilt gaan om een licht te zijn in deze wereld. Dank U wel dat ik mag weten dat wij samen bij machte zijn om leven te brengen, te scheppen, te creëren en verschil te maken. Help mij om te zien wat U ziet en daarop te reageren. Om zo Uw stem te laten klinken door mijn stem heen. Amen.

By |2017-07-24T14:00:07+00:00juli 24th, 2017|Refresh|0 Comments

Leave A Comment

X