Zien door de ogen van God

Toen onze zoons nog heel klein waren, begonnen mijn man en ik de vrouwen voor onze kinderen al te zegenen. We vroegen God om hen te beschermen, hen voor te bereiden op een relatie met onze jongens. We baden voor onze knullen, dat ze de juiste vrouw zouden weten te kiezen, maar liever nog dat Heer hen zou wijzen wat Zijn keuze was.

De puberteit brak aan en ja, dan gaan de ogen open voor het vrouwelijk schoon.

Onze oudste was bijna 17 jaar, en we zagen verandering in zijn leven komen. Zou hij verliefd zijn?

Op een ochtend ging ik opnieuw voor onze aanstaande schoondochters in gebed.

Nog geen vrouw te zien, maar ik wist: ze gaan een keer komen. Ik bad in het bijzonder voor onze oudste zoon.

Toen gaf God me een gedachte: Mag het ook een meisje zijn dat gebrokenheid kent?

Mijn eerste reactie was: “Nee Heer, ik wil het perfecte meisje voor onze oudste.”.

Een beetje geërgerd liep ik uit mijn uur van gebed. “Hallo zeg! Wij hebben geprobeerd om alle struikelblokken op de wegen van onze kinderen op te ruimen, zodat zij in de zegen kunnen gaan wandelen, en dan zou ons kind te maken krijgen met de gebrokenheid! Nee dat wil ik niet.”. Ik hoorde mijn eigen egoïstische gedachten. Toen kwam er een overgave. Ik hoorde mezelf zeggen: “Ja Heer, laat het maar een meisje zijn uit gebrokenheid, opdat ze in de liefde tot genezing mag komen.”. Een gevoel van diepe genegenheid kwam over me.

Een maand later vroeg onze oudste haar verkering. Een prachtige meisje, maar een meisje uit gebrokenheid. Ik zag door de jaren heen hoe ze samen hun weg gingen. Hoe ze naar elkaar toegroeiden, en hoe genezend de onvoorwaardelijke liefde is.

Nu zijn ze binnenkort een jaar getrouwd. De genegenheid die wij eerst voelden voor dit meisje is bij Henk en mij gegroeid naar diepe liefde, liefde voor haar omdat zij onze zoon zo intens gelukkig maakt. Zij is de perfecte vrouw voor hem.

1 Samuel 16:6b
Want God ziet niet zoals een mens ziet; een mens kijkt naar het uiterlijk, maar de HEER kijkt naar het hart.’

Lieve Heer,
Dank U dat U verder kijkt dan alleen het uiterlijk of naar wat wij denken dat goed is. U kent het verleden, het heden en de toekomst. Geef me toch uw inzichten, en leer me de controle aan  U te geven, ook als het gaat om de levens en de keuzes van mijn dierbaren. Amen.

By |2015-08-03T19:00:24+00:00augustus 3rd, 2015|Refresh|5 Comments

5 Comments

 1. Ingrid 8 augustus 2015 at 09:40 - Reply

  Hallo Erica

  Dank je voor het delen van een stukje uit je leven. Het raakte me en het gaf me meteen het besef als God erbij is wauw. Ook voor mijn zoon heb ikzelf ideeën. Nu sluit ik me heel graag aan bij Gods plan voor mijn zoon. Wat een openbaring dank U Heer
  Veel liefs en zegen Ingrid

 2. Dani 1 september 2015 at 13:22 - Reply

  Wow… Ook al ontroerend. Dat we al zegenend mogen bidden voor hen die we nog niet eens ontmoet hebben.. Wat gaaf!

 3. johanna herder poelman 7 september 2015 at 19:27 - Reply

  ja ik wil graag bericht ontvangen als er nieuwe berichten zijn.

 4. johanna herder poelman 10 september 2015 at 19:28 - Reply

  Vind het fijn om deze stukjes te lezen ,het geeft ook meer inzicht hoe te mogen bidden.
  Dit kan ik dan nu doen voor mijn kleinkinderen.Toen mijn kinderen zover waren hadden we dat nog niet.
  Mijn oudste dochter is twee jaar geleden gescheiden,wat een verdriet en pijn.
  Nu kan ik gelukkig naast haar staan in gebed.Wat een zegen dat wij onze hulp mogen verwachten ,Hij de schepper van de Hemel
  en de aarde zal niet laten varen de werken Zijner handen. h gr van Johanna.

 5. Joana 17 oktober 2015 at 22:49 - Reply

  Amen, Amen

Leave A Comment

X